Ananaspaj

Inne på tredje veckan av fyra veckor på praktiken. Så skönt! 
Har även fått mitt sommarschema, jobbar hela sommaren 
utan typ några få dagar varje vecka, kommer bli ganska bra ändå. 
 
Men över till annat, i helgen gjorde jag lite lördagsfika och det fick
bli en ananaspaj, första gången jag gjorde detta men den blev fruktansvärt
god faktiskt så blev ganska nöjd ändå. 
 
Receptet:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas

 

1. Blanda smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg och tryck ut i en pajform.

2. Blanda ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Låt ananasen rinna av ordentligt
och blanda ner den i smeten.

3. Häll sedan fyllningen i pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen, 175 C,
ca 40 minuter.

4.Låt pajen stå kallt i kylen några timmar innan den serveras, gärna över natten.
Servera med vispgrädde eller vaniljglass. Vaniljsås går också bra (jag använde det).

 
Recept/Bakning | |
Upp