Baguetter

Jag spenderade eftermiddagen med att baka några baguetter, mycket godare och dessutom billigare än att köpa i affär.
Jag får oftast inspiration och recept ifrån andra bloggar och även tidningen hembakat men
sen kan man ju självklart exprimentera osv lite själv också. Här får ni receptet på baguetter:
 

Ca 4 st
25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
2 msk rapsolja
12-13 dl vetemjöl

Garnering:
Flingsalt

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, olja och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg.
Knåda degen kraftigt i 5–10 min så glutentrådarna blir ordentligt starka.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1–1 ½ tim.

3. Dela degen i fyra delar. Rulla ut dem till baguetter, ca 35 cm, på ett mjölat bakbord. 
Lägg baguetterna på en baguetteplåt eller en vanlig ugnsplåt med bakplåtspapper.

4. Skär några sneda snitt i ytan på bröden med en vass kniv.
Pensla dem med vatten och strö över flingsalt och lite mjöl.

5. Låt bröden jäsa under bakduk i 30–40 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–16 min. Ugnsvärmen kan variera i olika ugnar.
Låt bröden svalna på ett galler utan bakduk för att behålla den knapriga skorpan.
Förvara bröden i en papperspåse. Om du lägger bröden i en plastpåsen blir skorpan mjuk.

 
Recept/Bakning | |
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Mums!

Upp