Silviakaka


Igår så bakade jag silviakaka bara för att. Man har oftast alla ingredienser till den
här kakan hemma så det är bara att slänga ihop smeten ungefär och
den är väldigt enkel att göra. 
 
Receptet: 
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl 
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten 
 
Kräm: 
150g smör 
1,5 dl socker
2 st äggulor 
3 tsk vaniljsocker 
 
Garnering: 
Kokos
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
 
2. Vispa ägg och socker poröst. 
 
3. Blanda i det kalåla vattnen och mjölet blandat med bakpulvret. 
 
4. Häll smeten i långpanna med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ungefär 15 minuter (kan behöva
stå inne lite längre). Kolla med sticka så att den är helt klar. Låt sedan kakan svalna. 
 
5. Koka ihop krämen i en liten kastrull (alla ingredienser till krämen). Låt kakan puttra på svag värme
hela tiden. Väldigt viktigt att det är svag värme eftersom du har äggulor i smeten. 
 
6. Bred ut krämen över kakan och strö sedan över kokos. 
 
Recept/Bakning | |
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Mums!

Upp